Followers: Layan Terus . . .

My LB Adds

17.2.09

Ular sawa besar



Biar betul. (Nabau nowadays) For more, klik video di bawah sekali

saksikan sendiri
termasuk ini
Gambar: Ehsan internet

Komen saya: Cerita pasal benda ni memang ada. Untuk orang2 tua, memang mudah percaya sebab benda ni wujud dulu2. Sekarang ? . . . tapi untuk orang IT dgn kecanggihan software, benda macam ni boleh. Paling tidak pun guna photoshop dll.

Gambar 1 (atas) : keserasian gambar sesuai la. Tapi jika di balleh . . hutan tu nampak tidak sesuai dgn keadaan di sana. Lagi satu, air kat situ keroh, coklat dan tak jernih macam kat gambar tu. Selalu kalau terbang, air sarawak tidak macam tu.

Gambar 2 (bawah) : tidak lojik sebab objek nampak timbul sangat. Kalau diikutkan, jika benda ni di hulu, memang dah ada anjing2 buruan menghidu/ mengikut benda ni. Kecuali ia ghaib. Tapi keserasian gambar . . . tak berapa nak caya la
Tapi apapun lu pikir la sendiri !!!

Kebenaran:
Rupa2nya bukan kat kapit pun. Ia cuma himpunan gambar2 di ambil serata dunia dan dijadikan slide show lalu dimasukkan dalam youtube. Lepas tu ada la org lain pula yang capture gmbr slide yang dah tak berapa clear tu, disebarkan pula kat sini. So cerita pun jadi macam2. Kat Kapit mana ada air jernih macam tu.
Link Youtube - http://www.youtube.com/watch?v=4oeE23DjrFc&feature=channel#

1 comment:

  1. i don believe la about this nabau...pic 1 like in amazon lorr..n pic 2 is kayu balak...hahaha...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...