Followers: Layan Terus . . .

My LB Adds

12.2.09Informasi awal:

Banyak perkara yang hendak dikongsi bersama, namun kerana terlalu banyak, sukar pula untuk memikirkan mana yang patut didahulukan. Pelbagai program yang dijalankan di sekolah ini. Antaranya ialah Prog. Motivasi Ting 3 dan 6 atas, Prog. Motivasi Ting 5, Khemah Bersepadu Unit Beruniform, Khemah Ting 1, Khemah Ting 2 dan banyak lagi.

Justeru, banyak pihak perlu mengambil ikhtibar dari program seperti ini. Walaupun ia meletihkan namun, besar impaknya. Para pelajar perlu menjadikan ia sebagai dasar yang boleh meningkatkan jati diri mereka dalam bersaing dalam dunia yang mencabar ini. Para guru mahupun staf perlu menjadikan ia sebagai satu tugas dalam membina budaya setempat, selari dengan hasrat menjadikan mereka modal insan yang cemerlang. Malah bagi pihak PIBG pula, sokongan padu hendaklah berterusan kerana keutamaan pihak sekolah dalam menjadikan warga setempat untuk maju setapak demi setapak dalam memajukan diri dan keluarga mereka.

Gambar: Motivasi di dalam hutan berdekatan; Lawatan kerjaya ke Balai polis kapit dan sewaktu ceramah dgn perkongsian tentang MAX RECALL (kaedah peningkatan daya ingatan)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...