Followers: Layan Terus . . .

My LB Adds

12.2.09Yahoo Messenger:
Berikut adalah cara download/ install software tersebut. Walaupun mudah, namun ada yang sukar melakukannya. Kenapa YM? Selalunya bila kita buka yahoo (mail dll), YM akan log in secara automatik, so tidak perlu susah2. Kongsi fail, gambar lagu boleh dibuat dengan cepat. Penggunaan ikon dan benda lain ok. Senang call komputer ke komputer. Cubalah !! 1. buka http://www.yahoo.com/; jika belum ada akaun, klik sign up (isi segala butiran) ; jika dah ada klik sign in
2. Isi ID dan pswd anda; klik 'keep me sign in'; senang nak sign in lain kali, tidak perlu ulang langkah yang sama. klik sign in.
Paparan ini akan keluar. Klik di bahagian mail untuk ke laman email anda. Jangan klik messenger dulu.

Selalunya anda akan diberi Mail klasik. Cari 'mel serba baru' ini (atas/ kanan), untuk akses online yang lebih elok.

Untuk urusan online, elok klik status online anda (warna oren keluar/ lihat anak panah). Anda juga boleh melihat siapa online bersama anda (klik kenalan). Dalam paparan ini anda hanya boleh chatting/ email dengan orang yang online bersama anda. Hantar fail, gambar, lagu-tidak dapat dilakukan. Oleh itu, anda perlu klik YM (lihat gambar) untuk download dan install (ikut je arahan).

Anda juga boleh download menggunakan cara ini. Disebelah kiri pula adalah paparan YM yang anda akan guna. Download sekarang.
bahagian kanan, warna oren menunjukkan ada yang sedang online bersama anda. Anda boleh melakukan pelbagai urusan dengan mereka (ramai orang sekaligus). Jika klik dua kali pada nama contact anda, paparan chatting akan keluar. Explore benda ni. Dalam ni pelbagai akses boleh dibuat termasuk calling dari komputer ke komputer orang lain (pastikan mereka ada YM juga). Last sekali, add contact saya: sebandile@ymail.com. Selamat mencuba !!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...