Followers: Layan Terus . . .

My LB Adds

26.6.09

kini di Institut Perguruan MIRI






Rumusan : Bagi adik2 yang sedang belajar dan akan menduduki SPM/ STPM . . belajar lah bersungguh agar boleh berada sebaris dengan rakan anda yang telah/ sedang berjaya.

Dari perspektif yang lain

25.6.09

Untuk tatapan bersama



Kapit watrfront - Walaupun guna HP tapi yang penting, awannya best

Dengan 800 keping gambar, semuanya disimpan dalam 4 set cd. Selebihnya biarlah pengantin yang cari gambar terbaik mereka @ edit canggih2 lagi. All d best !

24.6.09

Bagi sikit bahan utk cikgu



Pengumuman : Buat budak2 yang kenal cikgu dan kini telah berjaya/ ada kerjaya @ apa2 sahaja. Bagi sikit bahan utk cikgu (gmbr n butiran kejayaan anda) supaya saya masukkan dalam blog dan adik2 u orang dapat lihat kejayaan anda itu. Cherio !!

23.6.09

Lagi tentang MOTIVASI



Sewaktu sesi riadah
Sewaktu LDK
Riadah di kawasan letak kereta sekolah
bersama pelajar dan geng ajk program yang amat membantu
Ceramah penangguhan oleh PK1
Penyampaian sijil oleh PK HEM diiringi oleh Penyelaras prog - saya la tu
Penyampaian hadiah oleh PK1
Keadaan menjadi luarbiasa dgn motivasi di saat akhir oleh para peserta dgn upper six naik pentas dan menyanyikan lagu gemilang sbgi pembakar semangat
beginilah mereka di saat2 akhir. semakin bersemangat. mungkin dah nak habis kot. yang hiba n menitis air mata pun ada

gambar kenangan di pentas bersama rakan kumpulan
sambil2 tu penyelaras pun nak join sekali

Rumusan :
Program itu dah tamat dah tapi apa perubahan yang telah berlaku dan bagaimana anda mengekalkan semangat yang lalu disaat pengetua, prof, timbalan pengarah, pen kanan dan guru2 menyampaikan manat masing2. Hayunkan langkah kejayaan mu itu.
Malah, Ia bukan sekadar prog shj, tapi bagaimana anda mampu mengikuti arahan dan peraturan sekolah. Bagaimana anda mampu berinteraksi dgn rakan, dibebani tekanan diri dan dalam kumpulan dan bagaimana anda mampu membahagikan masa anda. Sebab jika anda degil, ego, pentingkan diri sendiri . . . sikap itu biasanya akan tetap dibawa sesuai dgn umur. Melainkan anda ada kesedaran dalaman. Belamat berjaya !!

20.6.09

Laporan Program Motivasi Khas 2009




Pelajar pmr, spm dan stpm
sewaktu ldk
riadah n sukan
ajk riadah
ceramah motivasi dari pengetua
LDK di waktu mala

ajk PA Sistem
Aweks2 selirik
Mencari 5 item yang boleh dijadikan sebagai pendorong
Sesi pembentangan
Ceramah dari Timbalan Naib Canselor UUM
beliau singgah sebentar di sekolah
Bersama pengarah projek - adik Grace
Cenderamata dari Pengetua
Senaman - jam 5.45am
Dah bangun ke u orang ?
Bersama pelajar2 UUM
Sesi bersama pelajar2 UUM


Kandid

Ceramah oleh Tim Pengarah Yayasan Swak

Sewaktu sesi penangguhan rasmi

Persembahan oleh penari2 SMK Selirik
Sempat juga juru solek kita ni
Menerima ketibaan Pegawai Daerah Kapit


Ucapan aluan oleh Pengetua Pegawai Daerah bersama PPD Kapit dan Tim Pgrh YYsn Swak
Ucapan penangguhan rasmi
Persembahan Slaid Cenderamata untuk Pengawai Daerah Kapit
Merarau di Restoran SMK Selirik dgn menu pansuh ikan. Thanks to AJK Makanan

Geng2 yang kalau nak lebih leisure kena makan di dapur la.
Ceramah motivasi dari guru kaunseling
Sistem pemberian mata yang cukup berkesan untuk budak2 dalam mengawal, membimbing dan mendorong mereka
Aktiviti MENELAN MANCIS yang masih berapi. cikgunya kena buat dulu
macam tak yakin je ?
Ceramah dari PK1
Respon dari peserta dgn MIC disediakan sepanjang masa
Rumusan:
Sesi kali ini memang menarik dan ada kelainannya sendiri. Pelajar2 semakin bersemangat bila program dah nak habis dan ada yang kelihatan mengalirkan air mata tanda sedih, kekesalan dll. Namun jika ia kesedaran . . biarlah ia disertai dgn perubahan. Bina matlamat mu dan berusahalah ke arah kejayaan mu itu.
Ingatlah kata2 dan dorongan oleh semua penceramah termasuk dari prof kita yang amat kita ingati itu. Kejayaan mu bermula hari ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...