Followers: Layan Terus . . .

My LB Adds

5.8.09

DI PERSIMPANGAN



Kadang2 terfikir juga saya jika ini perlu di'blog'kan, memandangkan ia sesuatu yang kecil

Simpang jalan selirik, airport dan jalan bleteh amat mengelirukan orang diperingkat awalnya bila ia di ubah. Jika dari selirik, ada yang takut berhenti di laluan berhenti (jika nak ke airport). Malah ada kes dimana sebuah kereta cepat2 mengelak (ke kanan) bila melihat ada motosikal berhenti sebentar disana. Sambil itu dia macam marah2. dalam hati saya (saya dari beleteh) . . tak nampak ke dia garisan2 di jalan raya.

Jika dari bleteh dan ke airport pula, ramai yang leka @ jenis yang memang tidak kisah untuk memberi SIGNAL LIGHT ke kiri (airport). Perasaan geram disuarakan orang lain bila mereka terpaksa menunggu untuk tahu sama ada kenderaan akan jalan lurus @ belok kiri. Jika tidak memberi signal, maknanya ia akan bergerak lurus, tapi di saat akhir, dgn selambanya kenderaan itu membelok ke kiri sedangkan dah beberapa SAAT orang menunggu dgn tidak bergerak kerana disangka akan bergerak lurus.

Itulah kesannya bagi orang yang sukar @ lambat nak bagi SIGNAL LIGHT. jadi . . lihat dan teliti lah tanda serta garisan di jalan raya dan bertindak dn bijak bila berhadapan dgn pelbagai keadaan.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...