Followers: Layan Terus . . .

My LB Adds

6.10.09PMR . . oh PMR

Pasti gedebak gedebuk dada budak2 PMR ni bila menanti saat untuk berjuang di dewan peperiksaan. Bertahun2 berlalu dalam menyiapkan diri masing2. Pastinya bukan soal lulus @ gagal tapi cemerlang @ tidak yang harus difikirkan mereka demi mencipta halatuju pelajaran masing2. Jika ok, sains la jawapnya dan sebalikya.

Apapun . . yakin diri tapi jangan over confident pula. Teruskan belajar seperti biasa tapi jangan sampai letih pula. nanti kan mengantuk masa jawab exam nanti dan lain pula jadinya. Pedas2 jangan makan. nanti asyik nak ke tandas pula.

Adapun PMR ini adalah satu saluran pembentukan peribadi anda iaitu kecenderungan anda dalam memilih haluan hidup anda. Ada yang akan minat sains, begitu juga dgn teknikal, pertanian dll. Lakukan sahaja sebab kejayaan tetap ada di penghujungnya. Ini kerana kebahagiaan amat subjektif dan bergantung pada nilai2 diri seseorang.

Semoga berjaya . . .

2 comments:

  1. cikgu, jarang benar jumpa guru kaunseling bagi nasihat dalam blog. Semoga pelajar2 smk selirik dapat memanfaatkan kata-kata semangat dari cikgu.

    ReplyDelete
  2. takde la LF, ada byk juga, cuma mgkin blum terjumpa kot :) @ mgkin dah byk sgt bagi masa prog motivasi di sekolah.
    Anyway keep connecting

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...