Followers: Layan Terus . . .

My LB Adds

18.4.10

Sejarah Facebook - by CasCD




Mustahil anda yang tahu tentang internet tidak mengenal Facebook, sebuah laman sosial yang sangat popular sekarang. Tapi anda tahu tak sejarah Facebook?siapa pengasas Facebook? Berdasarkan kajian, Facebook di asaskan oleh seorang graduan sains komputer dari Universiti Havard iaitu Mark Zuckerberg. Zuckerberg adalah anak pasangan yahudi, Edward dan Karen Zuckerberg yang di besarkan di Amerika Syarikat. Bapaknya seorang doktor gigi manakala emaknya seorang pakar perubatan. Zuckerberg dikatakan seorang yang genius komputer sejak kecil lagi. Malah di ceritakan pada umur belasan tahun, dia telah mencipta satu permainan komputer yang di namakan Risk dan permainan musik synapse. Facebook telah di lancarkan dari Zuckerberg pada 4 Februari yang bertujuan memudahkan mahsiswa Havard berhubung antara satu sama lain. Bagaimanapu, atas permintaan ramai, ia telah di kembangkan ke universiti di sekitarnya lantas ke seluruh pelusuk dunia..ada kisah di sebalik facebook yang anda semua harus tahu..ada masa nanti saya akan ceritakan lebih detail. Jangan ketinggalan untuk artikel lain di lapadeh.com. Begitulah kisah ringkas facebook..bagi kita, memang seronok berfacebook. Tetapi berhati hatilah. Dunia sekarang sedar dan faham apa yahudi, apa Israel. Jadi, kepada rakyat Malaysia, buat lah satu halaman web sosial yang setanding atau lebih baik dari yang sedia ada milik orang luar. Sekarang ni dah banyak dah di Malaysia. Cuma belum nampak lagi hasilnya. Antaranya ialah Rumahpanjai.com. Sebuah laman sosial yang agak menarik.okehh.. setakat ini dulu post kali ini. Anda bagi la komen. Tak kisah macamana pun. Yang Penting komen.hehe..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...