Followers: Layan Terus . . .

My LB Adds

30.5.10

Kaunselor Organisasi PPD Padawan



Salam sejahtera saya ucapkan kepada semua warga pendidik jajahan PPD Padawan kerana atas kesempatan ini, saya telah memulakan tugas sebagai seorang Kaunselor Organisasi mulai Mei lepas.

Semoga kewujudan Unit Psikologi & Kaunseling ini akan dapat meningkatkan lagi prestasi kerja dan kerjasama antara unit ini dan sekolah-sekolah yang ada.

19.5.10

BLOG Vs FACEBOOK



Salam sejahtera,
Rata2 dari apa yang aku tengok, nampak gayanya banyak blog sudah ditinggalkan (x diupdate). Agak2nya dah dikalahkan dek Facebook la katakan. applikasi FB sangat mudah. Hanya dengan sign up je, dah boleh guna. Tapi kalau B, kena sign  up, setting then barulah boleh masukkn bhn2.

Itulah realiti B skrg ini, memang ketara sangat B dtinggalkan dan kadang2 dalam gmbr org kat pejabat pun kat skrin monitornya adalah paparan FB.

Apapun asal anda bahagia ok la tu. All d best

Hari ini : 13 Ogos 2010
Nampaknya benda yang sama masih berlaku dimana FB masih mengalahkan Blog dalam pelaksanaan benda2 yang simple. Lain la kalau nak mengarang n buat sstu yang lagi canggih kot, barulah blog digunakan.




Bakal Berubah



Buat semua yang mungkin masih membelek2 blog ni, pengisiannya bakal berubah selepas ini dgn berasaskan persekitaran baru dan input baru. Yang lama akan ditinggalkan, dijadikan kenangan terindah dalam membuka lembaran baru di persekitaran baru.

Antara gambar yang sempat aku jumpa.. . . Curtain yang saya sendiri usahakan dan digunakan di bilik kaunseling, akan dijadikan harta peninggalan tanda bahawa saya telah kerkhidmat di tempat ini. Sebab bukan mudah untuk mendapatkannya. sekurang2nya ada juga benda2 yang boleh aku banggakan nanti.

16.5.10

Politik semasa - Info bersama



DAP berjaya rampas parlimen Sibu
Mei 16, 10 8:06am

10.58malam: DAP berjaya merampas kerusi parlimen Sibu dengan menewasan BN dengan majoriti tipis 398 undi.
Calon DAP Wong Ho Leng mendapatkan 18,845 undi untuk menewaskan calon BN Robert Lau Hui Yew yang mendapat 18,447 undi. Manakala calon Bebas Narawi Haron mendapatkan 232 undi.
Undi rosak pula berjumlah 395. Keputusan tersebut diumumkan oleh pengurus pilihan raya, Wong See Meng.
Mengenai undi pos pula, BN memperolehi 2,323 undi manakala calon DAP mendapat 70 undi dan calon Bebas pula mendapat 36 undi.
Manakala jumlan pemilih yang keluar mengundi hari ini ialah 70 peratus atau 37,919 orang.
Pilihan raya kecil ini diadakan ekoran kematian penyandangnya dari BN, Datuk Robert Lau Hoi Chew, yang timbalan menteri pengangkutan, pada 9 april lalu.

Dalam pilihan raya umum 2008, Hoi Chew menang dengan majoiri 3,235 undi. Beliau memperolehi 19,138 undi, manakala Wong Ho Leng mendapat 15,903 dan Lim Chin Chuang dari PKR yang mendapat 812 undi.

Pilihan raya kecil hari ini merupakan yang kedua di Sarawak dalam tempoh setahun. April lalu BN mengekalkan DUN Batang Ai.

6.5.10



http://sebandipersonal.blogspot.com/2010/04/hari-ini.htmlhttp://sebandipersonal.blogspot.com/2010/04/hari-ini.html

Bulan Mei



Tanpa disedari, dah bulan Mei dah. Dalam bidang pendidikan . . akan banyak benda dilakukan. Nampak gayanya sem 1 dah nak habis. cuti panjang pula lepas ni. Mungkin ini kesempatan utk tgk2 rumah di Kch kot.

Kelihatan . . . surfing pada blog2 nampaknya amat2 menurun sama ada utk blog ini maupun rakan2 bloggers yang lain. Memang dikalahkan teruk oleh FB la.

Budak2 yang pernah dididik sebelum ni pun banyak jumpa kat Fb dan satu 'note' telah dibuat utk tahu dimana dan apa mereka buat skrg agar rakan2 mereka yang lain pun boleh tgk sama.

anak2 kami juga dah semakin membesar dgn telatah mereka yang menyeronokkan hati. Tangisan, tawa, usikan, sepah2 barang, susun barang, main dgn kawan2 mereka. Semua ini adalah satu kenangan yang amat berharga buat kami. Apatah lagi keduanya ada dibuat diari kehihdupan yang akan mereka baca suatu masa nanti.

sambung . . .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...