Followers: Layan Terus . . .

My LB Adds

23.11.10

The coming Disember 2010Sedar tak sedar akhir tahun dan menjelang kini. Rasa2nya byk benda sama ada positif @ negatif berlaku dalam setiap aspek hidup kita. Mungkin baru saja rasanya kita merayakan januari tetatpi kini dah nak disember. Itulah lumrah kehidupan yang semakin cepat berlalu khususnya utk orang yang mula MASUK ke dalam dunia KOMITMEN. Kebertanggungjawaban ini menjadikan dunia semakin pantas berlalu keran semakin kurang masa untuk relax, bermain, enjoy menghargai banyak benda dll. Jika suatu masa dahulu di usia muda, hari begitu lama rasanya. Cuti amat2lah menyeronokkan. Tapi kini bagi golongan tertentu, cuti pun macam tak cuti.

Apapun kehidupan harus diteruskan. Oleh itu, NILAI2 positif harus sentiasa dalam diri kita di kala kita berduka atau ceria sepanjang masa. Nilai ini amat penting dalam membina kehidupan @ sisa2 kehidupan kita. Mari ceriakan dunia kita terus w/pun dalam tekanan, duka dan lara. Ini kerana SUKACITA itu tetap ada cuma berbeza cara mengalaminya. Hargai orang di sekeliling anda. Nikmati masa2 indah anda. Berseronok dalam waktu2 indah anda dan TABAH lah dalam waktu2 anda hiba dan KUAT lah diwaktu anda berasa lemah @ mulai lemah. Sebab ada orang yang mengerti ANDA !!!

Mari siapkan permulaan bagi akhir tahun 2010 ini dgn menjadikan peribadi anda seorang yang menjadi teladan walau segumpal shj bagi org2 yang mengenali kita. Biarpun itu rakan, jiran dan sesiapa shj. Sebab tanpa anda siapalah mereka :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...