Followers: Layan Terus . . .

My LB Adds

15.12.10

Semalam: Karenah manusia



Semalam . . ambik cuti sehari utk hantar mak aku ke hospital for minor operation. Ceritanya adalah berkisar tentang manusia yang lalu lalang depan aku sejak jam 8 pagi hinggalah hampir jam 2 lebih petang. dengan aku membaca buku yang tak habis2 sebab melihat karenah manusia yang keluar masuk pintu berdekatan  tempat aku duduk. Ada yang . . . (korang sambung la kat bawah ni)

  1. jalan slow sebab strok, lumpuh badan sebelah. xleh nak jalan biasa.
  2. jalan laju sampai nak potong laluan di depan.
  3. terpaksa berhenti sebab x dpt jalan.
  4. berhenti sekejap sebab nak tengok orang lain limpas dia.
  5. makan dikerusi baris sama dengan aku.
  6. keluar masuk wad MO (minor operatioan)
  7. sibuk berbual2
  8. mengantuk
  9. main hP
  10. bertalipon
  11. tertidur
  12. baca news
  13. anaknya sorong kerusi roda orang tuanya
  14. muka macam artis
  15. baju amat bergaya
  16. doktor muka selamber je, ada yang HOT, ada yang berkeyakinan, ada yang mukanya memang bukan macam doktor, ada yang macam PILOT
  17. rata2 muka pesakit x ceria
  18. besi keluar dari tangan dan bahu, entah apa la agaknya
  19. bawa plastik buang air kecil
  20. cakap besar2
  21. macam sedang berpasangan - doktor, staf dll
  22. ada orang awam yang jenis metal
  23. tgk bawah je sbb ber SMS
  24. sorong peralatan . . biasa la tu byk sgt
  25. ada muka yang kena operate dari dagu sampai leher. bayangkan je la 
  26. kepala botak, rambut bangun tidur
  27. ada yang jenis pemalas je gaya nya
  28. jenis muka, mesra, bengis, yakin, malas, hebat, miskin, biasa2. oo macam2 ada o
  29. kaki kembang, macam kena diabetes je. jadi jgn ambik manis sangat k
Sejak berjam2 duduk disitu, mmg byk jenis manusia aku gk. itu baru kat dalam wad tu je. belum 1 kuching @ 1 dunia. Pendek kata apa yang korang tidak terfikir memang ada dalam dunia ni. Sebab kita adalah sebahagian dari mereka. Salam Krismas !!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...