Followers: Layan Terus . . .

My LB Adds

18.1.11

Cara Nak Periksa Antivirus : Info net lain



Kat dalam dunia ni ada mcm2 jenis Antivirus kat pasaran. Bdk Botak guna Bitdefender, sampai sekarang mmg puas hati la. Sebab Bdk Botak guna bukan yg biasa tapi Bitdefender Total Security 2010. X kisah la korang guna apa pon, jom kita buat 1 eksperimen mudah utk periksa antivirus kita tu ok ke, berfungsi utk halang virus2 masuk atau tidak...

1) Pertama sekali buka Notepad korang...

2) Copy n paste ayat ni dalam Notepad korang -> X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*

3) Save note tadi sebagai -> virus.com

4) Kalo Antivirus korang berfungsi dgn baik, dia akan block virus tadi. Mcm Bdk Botak x smpat nk save tapi Antirus dh detect sebagai virus.


5) Kalo x detect, mungkin korang dh sampai "seru" utk guna Antivirus lain...

Sekian

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...