Followers: Layan Terus . . .

My LB Adds

31.1.11

Pendrive keluar 'shortcut'. Eeeiii greamnyer



Dulu ada la kena kes camni dimana pendrive dgn data kita tertulis sbgi fail shortcut. Data masih ada kat situ kalau kita check properties, tapi bila nak buka x dapat. So korang try la cara ni yer

1. Buka ‘run’ (kalau tak jumpa, korang boleh cari di Search, taip je run)
2. Enter
3. Di ‘run’, taip cmd
4. Enter
5. Kemudian, taip f: attrib -r -h -s *.* /s /d
(f: tu korang kena tukar ikut lokasi pendrive korang)
6. Enter
7. Tunggu laptop korang siap run
8. Buka pendrive korang, dah dapat balik folder korang
9. Dah boleh delete folder shortcut

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...