Followers: Layan Terus . . .

My LB Adds

13.1.11

Petua baik Demam





  1. Minum air 100 plus peganti kepada penadol.(Ni tak pasti fakta atau tidak petua ni membe yang kasi)
  2. Macam biasa la pakai baju tebal-tebal kemudian selimut sehingga berpeluh kemudian tido.
  3. Minum air masak dengan banyak kemudian kita akan kerap la ke tandas nak update blog pon duk dalam tandas la gamaknya. Minum paling kurang 12 gelas.
  4. Ambil asam jawa kemudian campurkan sedikit air biasa, air asam jawa ini nanti disapukan di bahagian leher dan kepala(Kecik-kecik dulu mak slalu buat ni)
  5. Pegi farmasi beli Heat Cleanser
Berbalik kepada penadol tadi, sebenarnya penadol atau nama di surat beranak dia PARASETAMOL ni bukan lah ubat demam tetapi sejenis ubat tahan sakit. Penadol merupakan toksid kepada badan dan boleh memberi kesan buruk pada hati.

Pasal keburukan panadol tuh, kalau ambik ikut dos yang ditetapkan oleh doktor iALLAH tak ada masalah. Keburukannya kalau orang tu makan pandadol macam makan gula-gula. Kalau macam tuh dia akan affect liver. Tapi kalau untuk demam jer tak ada masalah

Aku kalau ada tanda-tanda nak demam. Memang aku lantak air kosong. Jadi, esok terus suhu turun.
Kalau dah demam. Aku suka tidur dalam kereta yang berjemur. Petang tu mesti dah kebah punya.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...