Followers: Layan Terus . . .

My LB Adds

11.2.11

Wanita - Pelbagai cerita dan info khas untuk golongan HAWA ?




Kepelbagaian hal mengenai wanita. Jangan mare nye. untuk info je :)

Make up :
  1. memang wajib ada; sama ada asas atau over punya; 
  2. ambil waktu lama untuk prepare kalau nak jalan; 
  3. dalam handbag pun ada bende2 ni; 
  4. akan ke toilet untuk touch up; 
  5. akan sentiasa dan wajib tengok cermin dimana2 shj, dalam kereta, di kedai, shopping complex dll
Pakaian :
  1. kalau status sederhana dan tinggi, almari sampai 2-3 utk pakaian shj; 
  2. wajib buat pelbagai jenis baju hingga 4-5 pasang setahun. ada juga yang lebih kot
  3. harus ada pelbagai jenis baju utk pelbagai jenis occasion, siap dgn kepelbagaian warna
 Makan2
  1. Wanita juga 'hebat' makan. Selalunya masyarakat melihat lelaki sahaja yang kuat makan, apatah lagi jika 'boroi' dah nampak.
  2. Ada yang suka makan sikit itu sikit ini tapi jika dicampur banyak juga tu.
 Jalan2
  1. Wanita memang suka jalan2. Tujuan paling umum adalah utk window shopping tapi kadang2 beli juga. biar guna kredit kad dulu
  2. Namun ada juga wanita yang suka jalan2 utk rehatkan minda setelah penat dgn kerjaya @ berada dirumah sepanjang masa
  3. Ada juga yang ambik kesempatan utk makan diluar n x perlu masak di rumah.
  4. Ada juga yang menjadikan aktiviti ini sebagai masa berkualiti bersama suami dan anak2
 Cakap
  1. Normal . . . jika wanita byk cakap. Tapi ada juga personaliti yang kurang cakap n cakap bila keadaan perlu sahaja. Cuma yang tidak disenangi orang ialah bila wanita itu ckp2 dan mula mengungkit2. ha   itu yang buat sakit hati sebenarnya. Dan jangan salahkan suami pula jika dia mula keluar dan menjauhkan diri. Kira nak tenteramkan dia dan biar isteri tu layan sendiri la. Sebab nanti ok la tu.
  2. Ada juga yang kerja dia suka sangat mengumpat dan mengkritik. Ini bahaya ni, tapi kalau kena dgn kawan lain juga suka benda yang sama maka jadilah mereka geng rapat. Nak tau anda suka umpat atau kritik . .  lihat dan dengarlah bahan perbualan dan topik anda setiap hari. Kalau cerita politik, maka anda memang minat politik. Kalau pasal masak pun cam tu juga. So kalau pasal gossip arr lebih kurang sama juga. anda akan tahu siapa anda
 Kepimpinan
  1. Rata2 wanita mahu agar mereka dipimpin oleh suami. Kenapa? Sebab ia dah mindset masyarakat dan satu keperluan dari segi agama. Namun ada juga dewasa ini dimana sifat ini mula berubah dimana wanita lebih berperanan dalam aspek ini. Tak boleh la cam tu. Apa pun kalau di office cam tu. Elok di rumah jangan la sebab anak2 akan melihat dan menilai dan akan menyukarkan pengurusan diri dan disiplin anak2
  2. Wanita berpendirian sedemikian kerana faktor pandangan masyarakat, aspek keselamatan jika dijaga oleh suami. Namun yang membuat si lelaki rimas bila wanita itu mula mengada2 atau melebih2kan ketakutan sehingga si suami mula jelek. so kena fikir2lah sendiri ye agar rukkun rumah tangga anda semua
Romantik
  1. Rata2 wanita suka hal2 yang menyenangkan dari segi emosi sehingga semua benda disebut sebagai romantik. Tak kurang juga yang menolak hal berikut walaupun segelintir sahaja. Ada juga yang hanya melihat romantik itu dari segi cinta kasih sahaja, wal hal ia berlaku dimana2 sahaja dan tidak dilihatnya. Yang dia nak ialah hari valentine, special dinner, coklat dll. Itu sesuatu yang extra sebenarnya dan elok dilakukan sekali sekala. Kasihan la si suami yag dah papa kedana menjadi tension dalaman dgn kosnya pula. Jadi ubah mindset anda agar melihat romantik itu dari sudut yang lebih luas dan sihat
  2. Wanita suka kejutan - tapi ada juga yang tidak suka benda2 yang mengejutkan ini sehingga boleh mencetuskan amarah. Tak pasal2 pula rumahtangga porak poranda. Sedangkan pada mulanya si suami nak buat sesuatu yang dianggap romantik tapi lain pula jadinya. Namun itulah realitinya ramai yang suka sesuatu yang elok, baik, melibatkan emosi dan surprise.
bersambung . . .

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...