Followers: Layan Terus . . .

My LB Adds

23.3.11

Eclimo - Motosikal elektrik negaraInfo 1:
Eclimo dipasang di kilang pengeluaran milik kumpulan Naza Bikes di Shah Alam. Syarikat Eclimo Sdn Bhd akan menjual model pertama mereka, ES 11 dengan kapasiti 125cc pada harga sekitar RM10,000.00. 

Dua lagi model motosikal berkenaan akan dikeluarkan sedikit masa lagi selepas model pertama berada di pasaran iaitu model ES 10 dengan kapasiti enjin 125cc dan EB 25 dengan kapasiti 200cc. 

Sedikit info berkenaan motosikal elektrik Eclimo, ia boleh dicaj penuh dalam tempoh tiga setengah jam dan jarak perjalanan yang mampu dilakukan sejauh 100 kilometer. Kelajuan maksimum yang mampu dicapai ialah 100 kilometer sejam.

Info 2:

Motosikal elektrik pertama Modenas, E-Bike telah berjaya membuktikan keunggulannya menawan puncak Gunung Jerai dan berjaya melalui jalan raya curam dan tanah tinggi sekitar gunung yang berketinggian 1,217 meter dari aras laut dengan mudah. 

Info 3:
kelajuan minimum 60 sehingga 110 km sejam.
“Ia dilengkapi dengan ciri motosikal biasa dan hanya memerlukan sumber plak elektrik biasa bagi mengecas semula baterinya sebelum boleh digunakan semula. “Proses mengecas bateri adalah mudah kerana penunggang hanya perlu menggunakan plug standard biasa iaitu plug tiga pin yang mudah didapati di rumah dan kebanyakan premis atau hentian rehat.

motosikal elektrik tersebut hanya mampu bergerak sejauh 65 kilometer sahaja dengan kelajuan minimum 60 sehingga 110 km sejam. Bermakna motosikal itu hanya mampu dipandu dalam jarak yang dekat sebelum terpaksa dicas semula.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...