Followers: Layan Terus . . .

My LB Adds

5.9.12

Facebook vs Blog. Apa pilihan anda?



Mana satu pilihan kalbu?


Blog semakin ditinggalkan. Kenapa?
  1. Payah juga nak buat blog bagi pengguna yang kurang IT dan internet
  2. Ramai ada akaun FB dan wajib dibuka oleh orang ramai.
  3. Blogger. . . ada yang ada akaun tapi dah lama tidak update.. contoh.. sejak 2009
  4. Ada yang ada akaun tapi malas nak buka.

Kelebihan dan keburukan Blog - 
  1. Catatan lebih panjang, berisi dan senang nak tengok walaupun dah 10 tahun ditinggalkan
  2. Album gambar pun elok disimpan di sini. anytime boleh tengok
  3. Diari bergambar anak2 juga sesuai disimpan disini. Bila dia dewasa nanti dia sendiri boleh tengok dan tak akan rosak.
Kelebihan dan keburukan Facebook:
  1. Mudah guna. mudah buka akaun.
  2. Senang masukkan post semasa.
  3. Teks . . .pendek2 dan menyenangkan utk dibaca.
  4. Notes juga boleh digunakan kalau nak tulis panjang sikit.
  5. Aplikasi bersama dalam HP sehingga pelbagai benda boleh dibuat dan akhirnya menarik minat ramai.
  6. Gambar2 senang di pos.
  7. Update rakan2 anda senang dilihat
  8. Chatting adalah hal yang paling baik kerana tidak perlu guna SMS berbayar lagi. CUkup la sekadar bayaran internet je
  9. Promosi barangan, jualan dan hebahan lain amat sesuai.
  10. Mudah mencari pasangan hidup. Tidak perlu bertentang mata dll namun hubungan sudah mula terjalin.
 

(-) .. . . 
  1. leceh nak cari post2 lama dulu.
  2. channel melampiaskan ketidakpuasan hati.
  3. penceritaan cebisan hidup kita amat senang dimuatnaikan sehingga menjadi kesempatan utk semua penipu alam maya.
  4. masa diluangkan amat panjang sehingga perkara2 lain tidak dibuat.
  5. gambar2, post2 kita menceritakan peribadi kita kepada dunia luar

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...