Followers: Layan Terus . . .

My LB Adds

14.12.12

Singapore: Hari ini Dalam Sejarah 2012



 Airport- dari sini perlu pergi ke Terminal lain utk klr dari airport; guna train free je
 MRT yang efisien sbb byk, cepat n bersih
Salah satu hotel di china town; Mrk agak strict utk tahu bilangan penghuni. jadi penghuni yang byknya 'alang' mmg agak menyukarkan kerana silap2 kena ambik bilik tambah
 keunikkan bangunan di sana
 Area water front.. Merlion bay

Baby Merlion - kena ada tripod utk brada di sini sbb nak ambik view n adjust camera
 kalau tidak.. macamni jadi nya.. blur
dari bahagian depan merlion
 Universal studio - candy area
Utk masuk  Universal studio ni kena plan waktu baik2 sbb kalau tidak.. masa tidak akan cukup n dah kena balik pula n x berbaloi bayar mahal.
Masuk seawal mungkin; pilih sama ada kiri atau kanan.. dan jangan lupa bila dah excited main nanti.. masih ada satu lagi bahagian bsr yang masih menunggu anda.
Area ni utk beli ole2 bawa pulang. Tapi jgn byk sgt sbb kat china town lagi banyak ole2.
Kat depan ni globe  Universal studio yg wajib utk bgambar. Tidak boleh miss
  Universal studio - roller yang agak bahaya
 1 big tree.. budak2 main merry go round.. free je
 egypt area.. kat sini main kereta dgn ala2 suasana di zaman Indiana Jones
 area ni xde apa2 sgt nak buat; skadar kedai2 je.

 Cable car utk ke Sentosa; kena gi hotel dan dibawah dia kena naik lif sblum masuk cable car.
Dalam cable car boleh la makan2 kot sebab agak lama sikit. Tapi itu pun kalau dah boring ambik gmbr
 Dari poin Sentosa cable car sbelum balik lagi ke seberang
Pandangan dari atas/ cable car. water theme park yang nak kena sehari lagi utk dijelajah.



 Utk main benda ni dia mcm pakej la sbb kita akan ride guna yang hitam tu utk ke bawah sana n akan balik lagi guna skyway tu. Trill .. agak ok n sederhana bagi yang takut
 Orchard road.. kebetulan begitu RAAAAMMMMAAAAAAiiiii orang filipina yg tengah nak buat permit n passport dll sambil mrk lepak2. Mereka ramai di SG kerana kebolehan bertutur dalam BI berbanding Indonesia. Masa ni mmg rasa tak sesuai disini sbb teramatlah padat.
Rata2 mrk spt org Msia juga dgn gaya muka, kulit dll. Cuma saya perasan potongan rambut wanita mereka adalah separas melebihi bahu dan jarang2 jumpa yang berambut pendek.
 Nak layan zoo. kira ok juga sbb x la jauh sgt. kalau ramai sgt n mampu nak jalan2, sewa la tram. kalau tidak adalah amat baik sewa scooter sbb akan amat menyenangkan selain cepat bergerak dan berhenti dimana2. Kalau tram kena bhenti jauh dari lokasi dan kena jalan ke lokasi yang ada
 kalau nak ke sini ambik MRT ke bay front n bukan ke arah marina bay. 
kat sini akan tgk taman2 dgn pelbagai benda.
bagus pada waktu awal pagi @ lewat petang supaya agak redup dan tidak panas terik

Eye on SG.. tak sempat pergi.. Next time la kot

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...